La llum ha arribat a l'altra banda del túnel de Tresponts. Aquest divendres al matí s'ha realitzat la calada, l'enllaç entre els dos fronts d'excavació del túnel entre Organyà i Montant de Tost. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presenciat els darrers metres de la perforació, juntament amb els alcaldes de l'Alt Urgell.
Abans de la visita a les obres, el conseller ha anat a l'Ajuntament d'Organyà on ha signat al llibre de visites i s'ha reunit, juntament amb els alcaldes de la comarca i representants del món empresarial, han participat en la comissió de seguiment de les obres.

Es tracta de l'obra més important de carreteres que està executant el departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb l'entrada en funcionament del túnel, es millorarà el traçat d’una part especialment sinuosa d’aquest eix viari.

Les obres es van iniciar el novembre de 2017 i està previst que acabin a finals del 2020.

Entres les actuacions pendents a executar hi ha l'excavació i sosteniment de les galeries d'evacuació.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT - CELESTÍ VIÀ, ALCALDE D'ORGANYÀ - IGNASI FINESTRES, ALCALDE DE FÍGOLS