L’abocador supracomarcal de residus de Fígols, al Pallars Jussà, és un indret on es concentren, a causa de les restes de matèria orgànica sobretot, una gran diversitat d’espècies en risc. Així doncs, des del consell comarcal s’ha iniciat una campanya aquest any per tal d’estudiar els animals que freqüenten les instal·lacions i com interaccionen amb els residus.

Les aus, sobretot carronyaires i rapinyaires, són animals habituals a les instal·lacions i sobretot es poden veure buscant restes a la primera fase de la planta de compostatge. Aprofitant doncs aquesta localització s’instal·la una càmera que els segueix els moviments a la zona.

Les observacions fetes fins ara els han permès saber que les aus estan des de primera hora del matí remenant els residus i apuren fins a última hora de la tarda. No s’han observat interaccions negatives entre les feines diàries a l’abocador i la fauna que hi apareix, però vetllaran per causar les mínimes molèsties a la fauna.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ - JORDI CASTILLÓ, TÈCNIC C.C. PALLARS JUSSÀ