La comunitat de regants de Peramola – bassella lamenta els retards tant en l’adjudicació com en l’execució de la segona fase del projecte de la xarxa de reg de Peramola.

D’acord amb el que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre havia dit als pagesos, que aquest any podrien regar molts ja van preparar les seves finques.

La intervenció s’efectua en el marc del projecte de restitució territorial de l’embassament de Rialb, que inclou els municipis d’Oliana, Peramola i Bassella. D’aquesta manera, la superfíe de nou reg superarà les 1.300 hectàrees entre els tres municipis.
Aquells camp que es reguen avui, ho fan bombant l’aigua a través de motors de gasoil. Disposar de la xarxa de reg, seria una mesura per reduir les emissions de CO2, ja que l’aigua se subministraria pe rmitjà de la xarxa elèctrica.
A més, facilitaria la subsistència als agricultors, molts d’ells, propietaris d’explotacions familiars, ja que podrien realitzar dues collites a l’any. Així mateix, es fomentaria l’activitat empresarial a l’Alt Urgell, produïnt el farratge que es requereix per alimentar el bestiar de la zona i que ara per abastir la demanda, s’ha d’importar de fora de la comarca.

Parlen al vídeo: JOAN PUIG, PRESIDENT DE LA COMUNITAT DE REGANTS DE PERAMOLA – BASSELLA