Una delegació de l’associació francesa Le Souvenir, que es dedica a preservar la memòria dels soldats caiguts en les diferents guerres, s’ha desplaçat aquest dimecres fins a l’Ajuntament de Sort per conèixer el poble de naixement d’un soldat català que es va allistar a l’exèrcit francès al 1914 i va lluitar a la Primera Guerra Mundial. Tenia orígens de Llessui i han vingut per esbrinar alguna cosa més sobre aquesta persona.

L’associació es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Sort per tal que els ajudés en la recerca i des del consistori s’ha pogut trobar al registre civil de l’època la persona i col·laborar amb l’associació.

De moment tan sols s’ha localitzat el nom al registre, però des de l’Ajuntament de Sort s’ha mostrat interès en dur a terme una recerca per poder saber una mica més sobre la història d’aquest pallarès, nascut a Llessui i que va lluitar a la primera Guerra Mundial i actualment es troba enterrat a França.

Parlen al vídeo: FRÉDÉRIC GONTIER, PRESIDENT LE SOUVENIR FRANÇAIS - RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT