Durant aquest mes d’agost, des de l’Epicentre, el centre de visitants del Geoparc, s’ha editat un nou fulletó on es detalla el patrimoni romànic de la comarca del Pallars Jussà. Aquest tríptic, substitueix el dels Castells de Frontera i explica aquesta època al territori des de 6 aspectes: el comtat de Pallars; les viles i mercats; controlant des de les alçades; Arnau Mir de tost, mercenari i magnat; la força dels monestirs, i les petites esglésies i castells perduts.

L’edició d’aquest tríptic coincideix amb la celebració de l’Any Mur, del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques, i que per commemorar-ho es duen a terme diferents activitats relacionades amb el patrimoni romànic.

L’edició d’aquest material, que compta amb un cofinançament europeu amb Fons FEDER, vol posar en valor que la comarca és un territori eminentment romànic i l’art que avui en queda n’és el testimoni.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ