L'Agència Catalana de Turisme (ACT) ha arribat a un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per difondre de forma coordinada la marca Pirineus. D'aquesta forma, FGC col·laborarà amb la resta d'actors del programa: l'ACT, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona i el Conselh Generau d'Aran.
Segons el president de l'Agència Catalana de Turisme, David Font,«el programa Pirineus facilita la dinamització turística al llarg de tot l'any a les 11 comarques que conformen la marca'. Amb Ferrocarrils de la Generalitat, sumem un actor al programa per seguir projectant al món el Pirineu. Per la seva banda, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, ha assegurat que «promocionar el Pirineu, promocionar cadascuna de les comarques i les valls amb personalitat pròpia té sentit si forma part d'una estratègia global de difusió dels actius esportius, culturals, ambientals, ecològics, de paisatge i de natura»
Des de l'any 2003, el programa Pirineus posa en valor l'oferta turística de totes les comarques associades a la marca, entre les quals es troben l'Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars. L'objectiu de la marca és consensuar un pla d'accions de promoció i comercialització anual que consolidi les 11 comarques dels Pirineus Catalans com a destinació turística única i transversal en els mercats emissors internacionals, especialment els més propers. El programa global per aquest 2019 té un pressupost de prop de 700.000 euros