Una proposta que es presentarà durant aquest mes de setembre a Ferrocarrils de la Generalitat, pretén variar els horaris de la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur per millorar els enllaços amb sortides cap altres poblacions més grans com Madrid i Barcelona i optimitzar l’ús que fan de la línia els pallaresos.

La proposta, que s’ha fet arribar a Tremp en forma de xerrada a través de l’Associació per a la Promoció del transport públic va encara més enllà i veu aquest canvi com un punt a favor de la sostenibilitat mediambiental.

També es defensa que les línies de tren poc rendibles no poden ser substituïdes per autobusos, ja que el tren té més captació, les estacions són més conegudes i el desplaçament acaba sent més ràpid i és més eficient energèticament.

Parlen al vídeo: MARC MATEO, ASSOCIACIÓ PER A LA PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC - PAU NOY, ASSOCIACIÓ PER A LA PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC