L'equip de govern de Puigcerdà s'ha vist obligat a suspendre un dels actes amb més història de la festa de l'Estany, la tradicional travessa del llac, que enguany havia de celebrar l'edició número 34 de la prova popular i la 21 de la federada. Les condicions meteorològiques de l'estiu han impedit renovar l'aigua i poder garantir, així, les condicions higièniques i sanitàries mínimes per al bany.

És la primera vegada que l'organització ha de suspendre la prova, que en edicions anteriors ha aplegat una setantena de participants, uns quaranta dels quals són nedadors federats. També hi participen un grup d'infants i joves de la secció de natació del Club Poliesportiu.

A banda, des del consistori han avançat que estudiaran la manera de millorar les condicions de l'aigua i l'ecosistema biològic de l'estany. En aquest sentit, a la tardor preveuen portar a terme una actuació per disminuir la població de carpes, que en els darrers anys s'ha multiplicat fins al punt de pràcticament fer desaparèixer la resta d'espècies de peixos.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS AJUNTAMENT PUIGCERDÀ