Puigcerdà ha viscut intensament una de les festes més concorregudes i emblemàtiques de l'estiu, la Festa de l'Estany que, un any més, ha omplert la vila d'activitats per a tots els gustos. La més esperada ha tornat a ser la desfilada de carrosses pels carrers del nucli urbà. Desenes de veïns i visitants han volgut veure de prop la feina feta per les colles de carrossaires que sempre busquen sorprendre i divertir al públic. Enguany la rua ha comptat amb una trentena de carrosses, la més participativa que es recorda.

Els Embalats de Ger repeteixen el primer premi que ja es van emportar l'any passat, aquesta vegada amb la carrossa 'Dumbo'. El segon premi ha estat per Avatar, de la colla 'Pota de Cabra' i el tercer s'ha adjudicat als 'Sense barca' per la seva carrossa 'El baile de los caídos', que representava amb un to crític i còmic l'exhumació del general Franco. 'Mary Poppins' d'Espai Salut Carme s'ha emportat el quart premi i finalment el cinquè premi s'ha repartit entre dues colles: 'La Tribu' per la carrossa 'Cuando las divinidades caminan entre mortales' i 'La leyenda de los sin freno' per Los Croods. El premi a la carrossa més ben il·luminada ha estat per 'Els sense barca' i els 'Embalats de Ger' i els 'Pota de Cabra' han compartit en segon premi.

Davant la petició d'algunes colles que tenien dificultats per trobar un local on fer les seves creacions, enguany l'ajuntament els ha posat l'abast un local al polígon de St Marc.

La rua ha estat acompanyada per la Vella de l’Estany, un personatge llegendari i molt estimat que viu sota les aigües del llac i que surt un cop l’any per presidir els actes de la festa i veure com ha canviat la vila.

Després de la desfilada nocturna, ha tingut lloc el piromusical al llac que, com sempre, ha comptat amb desenes d'assistents. En acabar, la Vella s'ha acomiadat de tothom per endinsar-se fins l'any vinent sota les aigües de l'estany.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ