Per vuitè any consecutiu Tremp s’ha omplert un cap de setmana sencer de cinema amb la celebració del Mostremp, el festival de cinema rural al Pallars. Un festival que any rere any agafa més notorietat i s’internacionalitza amb l’arribada a concurs de curtmetratges d’arreu del mon. Precisament el premi del Jurat d’enguany se la endut Slaughter, un film provinent d’Iran, i el premi del Públic, Kaset, de Turquia.

Però també cada any es reforça un dels altres objectius del festival, la promoció del cinema i la seva creació entre els joves. Enguany a la secció Infantil i Juvenil Víctor del Val hi ha participat escoles i instituts dels Pallars i el premi ha estat per Si no som nosaltres, qui? De l’escola Maria Immaculada de Tremp.

Pel que fa a la secció Pallars-Ribagorça el guardó ha estat per Tengo una cosa, de Pepe Luna.
L’organització destaca la bona acollida del festival, ja que supera la participació de l’edició passada, tant en la presentació de curts a concurs com en l’assistència a les sessions però també a les activitats paral·leles que es fan durant tot el cap de setmana amb el cinema com a eix central.

Parlen al vídeo: JOSÉ BERGÉS, DIRECTOR MOSTREMP