L'ajuntament de Puigcerdà ja ha donat a conèixer el cartell de la Festa de l'Estany 2019, que tindrà lloc del 22 i 25 d'agost. Com en les darreres edicions, el consistori programa activitats al llarg de tota la setmana, aprofitant altres festivals culturals i musicals que tenen lloc aquell dies, com ara el Puigcerdà Music Festival o el Festival de Música de Cerdanya.

El gruix de les propostes, però, començarà dijous a la nit, amb el concert de grups locals com la Corda Fluixa o Pam Tumaka't a la plaça Cabrinetty. Divendres al matí s'instal·larà un tobogan aquàtic al carrer de les Pereres i a la tarda hi haurà concert del conegut grup El Pot Petit a la plaça Santa Maria. Al mateix espai però a les 11 de la nit, Oques Grasses faran vibrar els assistents amb cançons tant conegudes com Torno a Ser jo o In the night

Dissabte hi haurà cercavila de gegants, la travessa de l'estany per a nedadors federats i no federats, festa de l'escuma, el correfoc dels 30 anys de la colla de Dimonis de Puigcerdà i molta música. Diumenge, les diferents agrupacions carrossaires mostraran, tant al matí com al vespre, la feina feta durant setmanes, durant la tradicional desfilada de carrosses des del barri de l'estació fins als carrers del nucli urbà. A la nit, el Parc Schierbeck serà l'escenari de l'espectacular Piromusical, quan la Vella de l'Estany torni sota les aigües del llac. El ball de nit amb Swing Latino posarà punt i final a la festa d'enguany.