L'Oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya disposa des d'ara de les claus d'algunes de les esglésies més emblemàtiques de la comarca. Gràcies a un conveni amb el Bisbat d'Urgell, els tècnics de turisme poden oferir visites guiades a l'interior d'esglésies com la de Talltorta, Pedra o Talló, una demanda amb que es trobaven sovint.

Es proposen dos itineraris, amb quatre esglésies en cadascun d'elles. En el recorregut de la solana es poden conèixer les esglésies de Santa Maria d’All i Santa Maria de Quadres (Isòvol), la de Santa Cecília de Bolvir i la de Sant Climent de Talltorta (Bolvir). En l'itinerari de l'obaga hi ha les esglésies de Santa Maria de Talló i Sant Julià de Pedra (Bellver de Cerdanya), Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp.

La visita comença a les 11h i pot durar entre 2 i 3 hores. Els inscrits han de desplaçar-se en vehicle privat. Aquells interessats en descobrir la riquesa de les esglésies cerdanes poden entrar a la web del Patronat de Turisme on trobaran el calendari de visites i podran fer les inscripcions, les quals tenen un preu de 12 euros per persona a partir dels 8 anys.

Visitar les esglésies de Cerdanya és, doncs, un nou producte turístic que es vol mantenir al llarg de l'any i, fins i tot, sumar nous municipis als recorreguts.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP OFICINA PATRONAT TURISME CERDANYA