L’Ajuntament de Bassella ja disposa de la concessió definitiva de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per poder captar aigua per a la platja d’Ogern. Després de gairebé 5 anys, i de diverses obres de millora en el control de la captació, el consistori ha aconseguit que la Confederació l’autoritzi a agafar aigua de la Ribera Salada per omplir les piscines de la platja fluvial.

Des del consistori s’han mostrat satisfets d’haver obtingut aquesta concessió a 25 anys vista, ja que la platja d’Ogern és un dels principals atractius turístics del municipi a l’estiu.

La platja es va tancar el 2015 després que un denunciant anònim alertés que el cabal de la Ribera Salada estava per sota del mínim ecològic a causa de la captació d’aigua que omplia les basses. L’any passat, mentrestant, l’Ajuntament va obtenir un permís provisional de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per poder agafar aigua del riu i va poder reobrir.

Parlen al vídeo: CRISTINA BARBENS, alcaldessa de Bassella