El Consell Català de l’Esport finançarà les obres, després de l’autorització del Govern, ja que el Parc del Segre SA no té recursos propis suficients per assumir el cost del condicionament de les instal·lacions. A més, l’entitat tampoc es pot acollir a cap de les convocatòries d’ajuts públics existents.
La millora de l’equipament és necessària perquè el Parc del Segre aculli la celebració del Campionat del món de Piragüisme Canoa, en les disciplines d’eslàlom i descens esprint. Les proves es disputaran del 25 al 29 de setembre. Aquesta competició oficial de la Federació Internacional de Piragüisme és classificatòria i hi participaran la major part dels països que competiran a Tòquio 2020.
La Secretaria General de l’Esport, a través del Consell Català de l’Esport, destaca la importància de donar suport a l’entitat perquè l’organització d’aquest campionat internacional sigui un èxit per al territori i per al conjunt del país.