El personal administratiu, el de la brigada i el mateix equip de govern d'Alp poden utilitzar des d'ara un nou mitjà de transport sostenible per als desplaçaments curts. Es tracta d'aquestes bicicletes elèctriques que s'incorporen a la flota de vehicles municipals i amb les quals es vol reduir l'ús dels vehicles motoritzats. Amb aquesta mesura, el consistori pretén incentivar la població a utilitzar aquest mitjà de transport sostenible, saludable i menys costós.

Les bicicletes són de segona mà i s'han adquirit en un establiment local per un preu de 600 euros cadascuna. Des de l'ajuntament creuen que no és una despesa molt significativa ja que una bicicleta d'aquesta característiques supera fàcilment els 2000 euros. A més, destaquen l'estalvi que suposaran a llarg termini.

Si bé aquest nou mitjà de transport s'ha posat en marxa a l'estiu, es vol mantenir al llarg de l'any.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda i ja s'utilitza diàriament. La intenció de l'equip de govern és seguir apostant per un model de transport més sostenible. En aquest sentit, es planteja adquirir més bicicletes elèctriques i habilitar carrils específics per a ciclistes. A més, estudia la possibilitat de substituir part dels vehicles de motor de l'ajuntament per d'altres elèctrics.

Parlen al vídeo: TOMÀS POUS, REGIDOR OBRES I SERVEIS AJUNTAMENT ALP