Compromís per la Seu ha lamentat que la ciutat ha perdut un cicle formatiu adaptat per a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada. Han explicat que aquest havia de donar resposta als alumnes que, per manca de formació després de la ESO, es quedaven a casa per força. Després d’anys de reclamacions, finalment Ensenyament havia decidit atorgar aquest cicle de cara al curs que ve. Des del principal grup de l’oposició, però, han lamentat que finalment no es podrà posar en marxa ja que l’Institut Joan Brudieu l’ha rebutjat per manca d’espai físic i la Salle no hi ha pogut optar, tot i intentar-ho, ja que no és un centre públic i Ensenyament li ha denegat. En aquest sentit, han lamentat que l’Ajuntament de la Seu no hagi ofert un espai alternatiu, i asseguren que comparteixen la indignació de les famílies. També exigeixen al departament d’Ensenyament i a l’alcalde, Jordi Fàbrega, un compromís que asseguri que el curs que ve s’impartirà aquest cicle a la ciutat.
Des de l'equip de govern, mentrestant, han reiterat que veuen "indispensable" que la ciutat disposi de l'IFE, ja sigui en un centre públic o concertat. També han assegurat que és una prioritat per al Departament d’Educació” i han recordat que quan s'implanti a la Seu serà un servei pioner al Pirineu.