Després de l'èxit de la segona edició, Cerdanya acollirà del 26 al 29 de setembre la tercera Catalunya Bike Race, una cursa de bicicleta de muntanya que va néixer amb ganes de ser un referent a nivell estatal. Per primera vegada la prova es disputarà al llarg de quatre dies. L'ambaixador i encarregat de dissenyar el circuit ha estat el puigcerdanenc Josep Antoni Hermida, el qual ha traçat 203 quilòmetres repartits en quatre etapes, totes amb inici i final a Puigcerdà.

Les etapes seran de 26, 63, 62 i 52 km on els ciclistes passaran per Guils, la Tor de Querol, la Molina, Masella, Urús, Meranges o Bellver.

En la seva tercera edició, la Catalunya Bike Race està aprovada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) de categoria XCS 2, que atorgarà punts de classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Des de l'ajuntament han destacat la importància d'aquesta prova internacional i del fet d'acollir-la en una època amb poca afluència turística.

L'edició del 2018 va comptar amb 960 participants de 24 països. L'organització espera superar enguany aquestes xifres de participació, tant pel que fa als corredors amateurs, que són la majoria, com els professionals.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTONI HERMIDA, CICLISTA I ORGANITZADOR - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ