L'entitat Guies de Muntanya, en col·laboració amb Nordic Walking Pirineus, impulsa aquest agost una nova edició del programa ‘Cerdanya Senderisme de Salut’. Es tracta d'un conjunt de sortides que combinen la marxa nòrdica i el senderisme i que, a la vegada, volen posar en relleu els atractius naturals de l'entorn i potenciar el benestar personal. Enguany s'han programat 31 sortides guiades que transcorreran per l'Alta i la Baixa Cerdanya. Els espais nòrdics del Capcir o el bosc de ribera d'Alp són algunes de les novetats d'aquesta edició, que s'afegeixen a les sortides clàssiques com ara la de les fonts de Llívia.

Es tracta duna activitat física cardiosaludable i cardioprotegida on també es donen consells sobre hàbits saludables per millorar la qualitat de vida.

La iniciativa és oberta a tothom tot i que està encarada als estiuejants allotjats en els establiments turístics o que gaudeixen de la gastronomia local. L'estiu passat unes 800 persones es van inscriure al programa de sortides guiades, fet que els seus impulsors valoren positivament.

Algunes de les sortides són gratuïtes i d'altres tenen un preu de 5 euros.

A banda de les sortides, també s'han programat cursos de marxa nòrdica als tres municipis col·laboradors, Puigcerdà, Alp i Llívia.

El programa compta amb el suport dels ajuntaments d’aquestes tres poblacions, de l’estació de la Molina i de la Diputació de Girona.

Parlen al vídeo: JORDI PAU CABALLERO, DIRECTOR TÈCNIC NORDIC WALKING PIRINEUS