Des de fa uns dies, l'ajuntament de Puigcerdà ha iniciat un pla de millora d'alguns espais del parc Schierbeck, una de les zones d'oci més conegudes i utilitzades del municipi. Una de les primeres actuacions s'està fent al camí perimetral que envolta l'estany. L'objectiu és evitar que amb la pluja o a l'hivern es formin bassals i zones amb fang que dificulten el pas dels veïns i visitants.

De moment s'ha millorat un tram del camí, tot i que la intenció de l'ajuntament és seguir completant tot l'itinerari.

Per altra banda, el consistori preveu fer una posada al dia de la zona d'esbarjo infantil, on actualment hi ha diversos gronxadors, i començar a integrar amb la resta del parc l'espai enjardinat que envolta l'antiga acadèmia del llac, on s'instal·larà en un futur l'Arxiu Comarcal.

Tot plegat, servirà per millorar aquest espai emblemàtic, on recordem no s'hi fa una remodelació significativa des del 1992, quan es va replantar part de l'arbrat.

El parc Schierbeck es va inaugurar el 1925. Va ser impulsat pel cònsol de Dinamarca a Barcelona a final del segle XIX, German Schierbeck, el qual es va fer una residència d'estiu a Rigolisa.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ