Els usuaris de la Biblioteca Comtat de Cerdanya poden utilitzar des d'ara un nou sistema d'autopréstec de tauletes digitals. La màquina disposa de sis tauletes que quan no són usades estan en mode càrrega. L’usuari ha de marcar un codi per alliberar el dispositiu i ja pot utilitzar-lo a qualsevol lloc de la biblioteca durant un màxim de dues hores.

Es tracta d'una iniciativa pionera a tot l'estat que converteix la biblioteca ceretana en la primera de l'estat espanyol en oferir aquest servei.

La màquina d’autopréstec s’ha adquirit a l’empresa finlandesa “Hublet Oy” i permet compartir i gestionar aquests dispositius de manera fàcil i amb una gestió molt senzilla per part de l’usuari.

Aquest nou servei completa l’accés a les noves tecnologies que ofereix la biblioteca de manera gratuïta: deu ordinadors amb accés a internet i xarxa wi-fi.

El nou sistema d'autopréstec de tauleres que ha estat possible gràcies al suport econòmic de la Diputació de Girona i al suport tècnic del Servei de Biblioteques.

Parlen al vídeo: M ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA - ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA PUIGCERDÀ