L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha mostrat la seva preocupació pel futur de l’escola rural del Pla de Sant Tirs. Ha destacat que el nombre d’alumnes està baixant progressivament i ha posat sobre la taula dues problemàtiques. Una d’elles té a veure amb el fet que la majoria de desespes de l’escola, exceptuant el personal, les ha d’assumir l’Ajuntament, un fet que cada cop es fa més inassumible.

Més enllà d’una major implicació econòmica, Lladós també creu que les escoles rurals han de rebre un tractament diferenciat per part de l’administració.

Fa 5 anys, a l’escola del Pla de Sant Tirs hi havia una cinquantena d’alumnes, i actualment el nombre ja ha baixat fins al 40. Tot i això, des del centre calculen que d’aquí dos cursos n’hauran marxat 18 cap a l’institut i n’hauran entrat només dos o tres.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, ALCALDESSA DE RIBERA D’URGELLET