“Aquí es pot escoltar el silenci” és un eslògan que fa anys es va fer popular a la Vall Ferrera per la calma que el territori desprèn i que ara es busca recuperar i a més, s’està realitzant un estudi per optar a declarar-se Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica.

Amb aquests sensors es mesurà durant un any si fa falta aplicar mesures correctores per obtenir el certificat.
Es tracta d’un certificat que atorga el departament de Territori i Sostenibilitat i que es va decidir optar-hi a darrera Junta rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu seguint l’exemple d’altres indrets com el Parc Natural del Montsant que ja el tenen.

Aquest certificat de qualitat exceptua moments puntuals de soroll com poden ser les falles que superen els límits sonors estipulats. També el departament atorga un certificat de foscor i els territoris amb aquests distintius poden demanar ajudes per millorar tant la foscor com el silenci.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU