Aquest dilluns ha arrencat la 21a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà que, un any més, és possible gràcies al conveni de col·laboració entre la universitat, l'ajuntament i l'Associació Universitària de Cerdanya. En total s'han posat en marxa vuit cursos i dos tallers de diverses temàtiques, com el mindfulness, Bethoveen, la guerra remença, la permacultura o l'autisme.

Des de l'Aucer han explicat que en alguns cursos encara hi ha places lliures. Per això no poden donar a conèixer encara la xifra final d'inscripcions però calculen que serà semblant a la dels darrers anys, és a dir, uns 400 inscrits.

Dins la setmana universitària es celebra també la 19a jornada de la Professió Mèdica, la 3a edició de la jornada de professió farmacèutica i, per primer cop, una jornada dedicada a la mediació en salut.

La conferència inaugural de la setmana universitària ha anat a càrrec del professor i economista Santiago Niño-Becerra, que ha omplert a vessar la sala de de convencions del Museu Cerdà. Des de l'AuCer no recorden una conferència inaugural amb aquest volum d'assistents, més de 200. L'autor de llibres com El crash ha parlat de la situació econòmica actual i ha fet esment de la renda bàsica universal, de l'esgotament del capitalisme, de l'augment de la feina precària o del deute del govern espanyol. La conferència ha estat en un format de tertúlia que ha compartit amb la periodista puigcerdanesa Teresa Turiera-Puigbò.

A banda dels cursos, la universitat d'estiu també compta amb activitats obertes a tothom. Aquest dimarts es farà la Nit dels Estels i jazz, dimecres la Nit de les Arts al parc Schierbeck i divendres la cloenda anirà a càrrec d'Esther Vera, directora del diari Ara, la qual parlarà de ‘periodisme entre soroll’.

Parlen al vídeo: M. ÀNGELS TERRONES, VICEPRESIDENTA FORMACIÓ AUCER