Des de divendres i fins diumenge, Alp ha viscut un cap de setmana de motor, amb motiu de la quarta edició del Festival Motorsport. El plat fort ha tornat a ser la pujada Alp2500, que enguany ha celebrat la novena edició. És una prova automobilística internacional que forma part del Campionat d’Espanya de Muntanya i és puntuable també pel campionat de Catalunya. Els millors pilots de rally desafien el cronòmetre durant un tram de sis quilòmetres, els que separen el nucli d'Alp de l'estació de Masella. Un circuit que agrada molt als participants.

Molts aficionats han seguit de prop de prova i s'han apropat a fotografiar els vehicles, que des de divendres ocupaven els carrers d'Alp. Des de Cerdanya Racing, organitzadors d'aquest cap de setmana de motor, s'han mostrat satisfets de l'edició d'enguany i han destacat l'impacte econòmic que genera al municipi i a la comarca un esdeveniment d'aquestes característiques.

El pilot asturià Javi Villa ha sumat la quarta victòria consecutiva de la temporada al volant del BRC BR53, guanyant tant en la classificació general com en la categoria 1. Pel que fa al Campionat de Catalunya de Muntanya, el guanyador de la Categoria 1 ha estat Ramon Plaus amb el seu Silver Car S3. Sergio Cruz-Larrosa a bord del Citroën DS3 N5 ha guanyat el 4t Rallysprint d Cerdanya.

De cares a l'any vinent, l'organització es planteja algunes novetats per tal de celebrar els deu anys de la pujada ALP2500

Parlen al vídeo: PERE ROS, PRESIDENT CERDANYA RACING