El Parlament de Catalunya demana al govern que es faci una consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran que s’han de celebrar l’any 2030. Es tracta d’una petició de la CUP que ha rebut el recolzament de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i En comú podem. Qui s’ha manifestat en contra han estat Ciutadans i el grup socialista, mentre que el Partit Popular s’ha abstingut.
Aquesta moció de la CUP insta a que siguin els veïns i veïnes del Pirineu qui decideixi si les inversions que comportaran els Jocs han de ser una prioritat a les properes dècades pel territori. Es demana un debat públic obert i transparent on s'exposi tota la informació ambiental, econòmica i territorial.
La CUP considera que inversions d’aquestes característiques no aporten oportunitats reals i centra les inversions en les necessitats dels “turistes” i no dels veïns i veïnes. També considera que el govern ha portat el projecte amb secretisme.
El que ha quedat rebutjat per tots els vots en contra, exceptuant la CUP, ha estat la paralització immediata de les obres relacionades amb els Jocs Olímpics d'hivern ja iniciades.