La regidora d'ERC de Montellà i Martinet Roser Bombardó ha estat escollida aquest dijous presidenta del Consell Comarcal de Cerdanya. Una escissió del grup comarcal d'ERC que s'ha fet palesa durant la constitució de l'ens ha determinat que el govern del Consell passi en mans del grup de Junts per Catalunya amb el suport de tres consellers d'Esquerra. Així doncs, Bombardó ocuparà el càrrec durant els primers dos anys i després cedirà el lloc a Albert Piñeira, que actualment n'és el vicepresident. Aquest ha estat el pacte en que han arribat a última hora Junts i una part d'ERC, que a la vegada ha evitat un altre acord entre ERC i Endavant Cerdanya.

Després de jurar el càrrec, ha estat el torn de conèixer els candidats a la presidència. Junts i Endavant Cerdanya no han presentat candidat. El portaveu d'ERC ha proclamat el regidor de Puigcerdà Joan Manel Serra i la mateixa Bombardó ha reivindicat que ella també era candidata del partit. Les votacions dels 19 consellers han atorgat 12 vots a Bombardó, els 9 de Junts i 3 d'ERC, mentre que Serra ha obtingut 7 vots, els tres d'Endavant Cerdanya i els quatre restants d'ERC.

Ja com a nova presidenta de l'ens comarcal, Bombardó ha deixat clar que la direcció nacional del partit li donava suport i que per a ella és un orgull ser la primera dona que ocupa aquest càrrec.

L'alcalde de Llívia i secretari d'organització municipal d'ERC a Cerdanya, Elies Nova, ha qualificat de 'trànsfugues' les tres conselleres que han donat el seu vot a Bombardó i han fet possible l'acord amb Junts. Ha assegurat que estudiarà la possibilitat d'impugnar la votació pel fet que ERC hagi presentat dos candidats.

L'altre candidat d'ERC, Joan Manel Serra, s'ha mostrat sorprès pel resultat i ha assegurat que el partit encara una època de molta feina interna.

Per la seva banda, el nou vicepresident de l'òrgan comarcal Albert Piñeira creu que la majoria dels municipis són favorables a aquest.

A banda de ser la primera dona que ocupa la presidència del Consell Comarcal, Roser Bombardó és també la primera persona del municipi de Montellà i Martinet en ostentar aquest càrrec.

La sessió ha acabat amb la fotografia dels 19 consellers.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA I SECRETARI ORG MUNICIPAL ERC - JOAN MANEL SERRA, CONSELLER CONSELL COMARCAL CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, VICEPRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA