Renfe ha activat un servei per carretera per cobrir el tram afectat pel descarrilament d'aquest dimarts a la nit d'un tren de la R3 amb destinació Puigcerdà dins el túnel de Toses. Els passatgers que aquest dimecres tenien previst utilitzar aquesta línia de rodalies, s'han trobat amb autobusos i taxis que enllaçaven primer Ribes i Puigcerdà i després l'intercanvi s'ha fet a Planoles, per escurçar el trajecte en bus. Els treballadors de Renfe preguntaven als usuaris als viatgers el seu destí per dirigir-los en taxi o autobús directe o bé els que s'aturen a les estacions intermitges. És el cas de dos grups de colònies i els seus monitors.

L'incident va obligar a evacuar els 35 passatgers, que van resultar il·lesos. Sembla ser que la causa del descarrilament ha estat el despreniment d'una roca o d'una part de l'estructura. Tot i això, els resultats de l'estudi que fan els tècnics el donarà a conèixer Adif, que també determinarà quan es restablirà el servei.

Al tancament d'aquest informatiu, el servei continuava interromput.

Parlen al vídeo: POL DEL POZO, MONITOR CASAL ESTIU VEDRUNA RIPOLL - SERGI FERIOLI, MONITOR BASKETGLOBE