Miquel Sala ha estat elegit aquest dimarts a la tarda president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Ha comptat amb els vots a favor de la seva formació, Junts, i també d’Esquerra Republicana, amb qui de fet es partirà la presidència. Els 4 consellers de Compromís, mentrestant, han votat en blanc. L’exalcalde d’Oliana s’ha mostrat il·lusionat i ha destacat els reptes que tenen per davant.

Sala serà president els primers dos anys i mig de mandat, i el darrer any i mig el rellevarà l’alcalde de Coll de Nargó, el republicà Martí Riera.

Des de Compromís han celebrat el fet que hi hagi més conselleres que consellers. Tot i això, han lamentat que Esquerra no hagi fet possible un canvi a la instiució i hagi permès que Junts segueixi governant després de 32 anys del mateix color polític.

En el ple de constitució d’aquest dilluns també s’ha fet un reconeixement a les conselleres i consellers sortints, i s’ha entregat la insígnia del Consell al fins ara president, Jesús Fierro, i la ja exgerent, Sara Camps. En aquest ple no hi han pogut assistir dues conselleres de Junts, que prendran possessió del càrrec un altre dia.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL - CARLOTA VALLS, CONSELLERA DE L’OPOSICIÓ