Aquest dijous al vespre comença el quart Festival de Senderisme de la Vall Fosca. Un esdeveniment que dura 4 dies i on s’han programat activitats per tots els públics i edats que donen a conèixer la vall, la seva història i la riquesa paisatgística que l’envolta. Es pot sopar sota les estrelles, pujar al telefèric, recórrer la coneguda via verda del carrilet i parlar amb els ramaders mentre cuiden els seus ramats a la muntanya. I el dissabte, hi ha el plat fort del festival, La Cabanera, una cursa de muntanya amb més de 1100 metres de desnivell positiu acumulat i més de 23 kilòmetres i mig. Però també hi ha 2 modalitats més accessibles, La Marxa de la Cabanera i la Caminada.
Totes les activitats són dirigides per guies-interpretadors locals que ajuden a conèixer i interpretar l’entorn, i faran de la sortida una experiència molt especial.