Un tren de la línia de rodalies R3 amb destinació a Puigcerdà ha descarrilat aquest dimarts a la nit dins un túnel situat entre Toses i la Molina. L'incident no ha provocat ferits, tot i que dues persones d'edat avançada han estat ateses al lloc dels fets per una crisis d'ansietat, segons ha informat Protecció Civil.

Els 35 viatgers i el conductor que anaven dins van ser transbordats a un altre tren fins a l'estació de Toses i allà van continuar el seu trajecte en autobús fins a la capital ceretana.

El descarrilament es va produir pocs minuts després de les 9 de la nit. Al ser dins un túnel, Bombers i Protecció Civil van participar en l'evacuació dels viatgers.

Tècnics d'Adif i de Renfe s'han desplaçat al punt de l'incident per encarrilar el comboi i retirar-lo de dins el túnel.

Les primeres hipòtesis apunten a un despreniment d'una roca o d'una part del sostre de formigó. Això va provocar que, tot i que el tren circulés a poca velocitat, el comboi topés amb aquest material i descarrilés un dels seus eixos.

L'incident ha obligat a interrompre el servei des de primera hora del matí entre Ribes de Freses i Puigcerdà. Renfe ha posat a disposició dels usuaris un servei alternatiu per carretera entre aquestes dues poblacions.

Parlen al vídeo: AMADEU CARBONELL, BOMBER VOLUNTARI PARC D'ALP