Cerdanya torna a ser la comarca de Catalunya on es recicla menys. Com ja passava en anys anteriors, aquesta comarca pirinenca es troba al final de la llista, on només un de cada quatre quilos de brossa que s'hi genera és reciclat. Això vol dir que la resta, tres quartes parts de les deixalles, acaben en un abocador.

En canvi, l'Alt Urgell es troba entre les comarques catalanes que actualment ja compleixen amb la directiva europea que exigirà que a partir de l'any que ve es recicli més de la meitat de les deixalles que genera la població. Ho posen de manifest les dades de residus del 2018, que ha presentat aquesta setmana el departament de Territori i Sostenibilitat.

A nivell global, les dades de reciclatge a Catalunya durant el 2018 són positives perquè s'ha augmentat gairebé 2 punts després d'anys d'estancament. Ara ja s'arriba al 41,80%. Les campanyes de conscienciació però sobretot les accions, com el porta a porta, que es posen en marxa en alguns municipis obtenen bons resultats.

A Catalunya es van generar l'any passat 3,9 milions de tones de deixalles (1,4 quilos per habitant i dia). D'aquest total, es va recollir selectivament 1,66 milions de tones, xifra que representa un augment respecte l'any anterior del 8,4%.