El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dimarts a la tarda el cartipàs municipal. Tal com s’havia donat a conèixer prèviament en roda de premsa, entre els aspectes més destacats hi ha la creació de la vicealcaldia, que aquest primer tram de mandat ostenta Francesc Viaplana i el segon, quan hi hagi el relleu a l’alcaldia, ocuparà l’ara batlle Jordi Fàbrega. Un altre aspecte destacat, i que han criticat els dos grups de l’oposició, ha estat l’increment de regidors amb sou.

Des de l’equip de govern, mentrestant, han defensat aquesta mesura.

Compromís també ha criticat que a banda dels regidors amb sou es vulgui incorporar també a un gerent. Des de l’equip de govern, però, han deixat clar que aquesta figura és del tot necessària. En aquest ple també s’han definit els integrants de les comissions i dels ens i societats on participa l’Ajuntament. En aquest sentit, s’ha acordat que Compromís torni a ser present al Patronat de l’hospital i que l’exregidor de la CUP, Pau Lozano, també en sigui membre. Els cupaires, però, han seguit insistint en la necessitat de reduir aquestes societats i patronats.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - XÈNIA ANTONA, PORTAVEU CUP - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL