Aquest dimarts al matí s’ha presentat a la premsa el nou cartipàs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, abans de la seva aprovació al ple del vespre. A banda de l’alcaldia compartida hi haurà una vicealcaldia que en el primer tram de mandat ocuparà Francesc Viaplana, i en el segon Jordi Fàbrega, quan l’alcaldia passi a mans dels republicans. També hi haurà 4 tinences d’alcaldia, 2 per Junts i 2 per Esquerra.

També hi haurà tres regidors més de l’equip de govern que assumiran tasques depenents d’aquestes tinències d’alcaldia: Xavier Estival, Núria Tomàs i Carme Espuga. Pel que fa a les retribucions, sumades totes les dedicacions no s’arribarà a 3 persones de les 5 que per llei poden estar alliberades.

Així, l’alcalde Fàbrega cobrarà 40.000 euros anuals, mentre que Viaplana ha renunciat a percebre cap sou a l’Ajuntament perquè ja cobra com a diputat al Parlament.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - FRANCESC VIAPLANA, REGIDOR DE LA SEU D’URGELL