La desena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que tindrà lloc entre el 3 i l’11 d’agost a Puigcerdà, Llívia i Martinet, preestrena la programació aquesta setmana amb sessions a La Seu d’Urgell (dies 10, 17 i 24 de juliol) i Castellfollit de la Roca (12 de juliol, amb doble sessió). És la primera vegada que el Festival surt del marc comarcal.
Amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’ajuntament de La Seu d’Urgell i l’Espai Ermengol, la capital alturgellenca acollirà una selecció de films infantils, una sessió fantàstica-gamberra i una de curts documentals. La ciutat, arran de la desaparició del Festival Picurt, havia perdut l’oportunitat els darrers anys de projectar els millors curts de l’any en curs i aquesta acció pretén recordar i fer honor a la memòria d’aquest festival. La seu de les projeccions serà la Sala Immaculada (C/ del Carme 9).
Les sessions a Castellfollit de la Roca han estat possibles gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la població. El divendres 12 de juliol es podrà veure una selecció de films infantils i una sessió variada per adults. Les projeccions seran a l’aire lliure i tindran lloc a la singular Plaça Major.
Pel que fa a les sessions habituals del Festival a Cerdanya, ja es poden reservar les entrades gratuïtes i numerades (aforament limitat), via l’aplicació de Ticketea integrada a la mateixa pàgina web del Festival (cerdanyafilmfestival.cat/entrades). També estaran disponibles a taquilla abans de cada sessió durant l’esdeveniment.
El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suportde l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

Parlen al vídeo: