Durant aquests dies s’ha realitzat un curs sobre interpretació de sols a la Conca de Tremp on han participat estudiants i enginyers agrònoms especialitzats en Ciències del Sol d’arreu de l’Estat espanyol. Es tracta d’un curs de la universitat d’estiu de Lleida i que té la peculiaritat que compta amb un concurs, a més és la primera vegada que es fa a l’estat.

Hi ha 4 equips de 3 o 4 persones i els concursants s’enfronten a molts tipus de sols diferents i s’ha destacat que la Conca de Tremp és privilegiada per l’enorme diversitat de sols que té i la capacitat didàctica.
Aquest certamen està impulsat per la UdL, la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Parlen al vídeo: ROSA MARIA POCH, CATEDRÀTICA EDAFOLOGIA UDL - JORGE MATAIX, PRESIDENT SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CIENCIA DEL SUELO