Aquest dilluns al migdia s’ha constituït el Consell comarcal del Pallars Jussà d’on n’ha sortit, Josep Maria Mullol, alcalde de Castell de Mur, president de l’ens comarcal, però a més amb el fet destacat que ha estat elegit per unanimitat. L’han votat els grups de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, que formaran govern en coalició, però també Candidatura de Progrés.

Candidatura de Progrés ha remarcat que el seu vot a favor del president elegit és per responsabilitat i coherència, ja que fins fa pocs dies es veia un pacte gairebé segur entre Candidatura de Progrés i Junts per Catalunya, on s’avalava aquest president, però la pressió popular i esdeveniments de les últimes hores han fet decantar la balança per un pacte entre Junts i Esquerra.
Mullol ha apuntat també algunes de les línies a seguir en aquest mandat que es basen sobretot en atenció a les persones i petits nuclis.

Per la seva banda, al consell comarcal de l’Alta Ribagorça hi ha hagut sorpreses d’última hora, el que havia de ser un govern compartit a dos anys i dos anys entre Maria José Erta, alcaldessa de Vilaller, i Josep Lluís Farrero, actual president del Consell comarcal, està a l’aire, ja que Farrero no ha assistit al ple. Com que el pacte ja preveu que comenci el mandat Maria José Erta, el ple ha transcorregut amb normalitat i s’ha aprovat en segona volta amb majoria simple.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ