L'Arxiu Comarcal de Cerdanya ha rebut aquest divendres el fons fotogràfic d'Isidre Ricart de Bor, un ramader molt conegut a la comarca per la seva tasca de difusió de l'entorn natural. Familiars i amics de Ricart han decidit que el seu material fotogràfic passi en mans de l'Arxiu, després que ell morís en un accident laboral el passat mes de febrer. Es tracta d'unes 13.600 imatges de gran valor documental, la majoria en format digital però també hi ha diapositives i fotografies en paper.

Isidre Ricart va néixer el 1952 a Cal Perna de Bor. Era ramader com ho havien sigut els seus pares i avis. La seva activitat li havia proporcionat un gran coneixement de l’entorn natural, tant dels paratges com de les plantes i dels animals. D’esperit inquiet i amb una gran voluntat de servei, Isidre Ricard compartia amb la gent la seva passió per la natura. L'any 2000 va començar a fer visites guiades centrades en la fauna, la flora i en l’ús medicinal de les plantes de la Cerdanya. La seva inquietud principal era formar als visitants en el coneixement i respecte per la muntanya i pel bestiar.

A partir d'ara, l'arxiu començarà a descriure i classificar tot aquest material per tal que tothom que ho desitgi el pugui consultar.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA - CARMEN MARIÑAS, VÍDUA ISIDRE RICART - VENTURA RICART, GERMÀ ISIDRE RICART