Una estona abans d’aquest primer concert ha tingut lloc l’acte inaugural del festival a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Ha comptat amb la presència d’alcaldes i regidors de diversos municipis participants en el festival, així com del mateix president de la Generalitat, Quim Torra, que ha lloat la tasca de lligam que fa el festival entre els diferents territoris pirinencs.

L’acte també ha comptat amb els parlaments dels alcaldes de la Seu d’Urgell i de la Pobla de Segur.

Després d’aquest acte inaugural, les autoritats i col·laboradors del festival han assistit al primer concert a la catedral de Santa Maria, on han estat rebuts per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR