El Pla de la Baga ha acollit aquest diumenge el campionat de Tir al Plat, una prova que des de fa 14 anys organitza un grup d'aficionats a aquesta pràctica. Enguany hi han participat una vuitantena de persones, les quals han afinat la punteria per intentar col·locar-se al capdamunt de la classificació.

La prova consisteix en tocar el major nombre de plats llançats a l'aire. En total se'n llancen 20 i per cada plat els participants poden disparar dues vegades. Marc Casellas i Josep Rey han aconseguit tocar els 20 plats i, per tant, s'han emportat els dos primers premis en metàl·lic. Del grup de participants que n'han tocat 19 s'ha fet un desempat i finalment, Jose Zafra s'ha quedat amb el segon premi.

El campionat del Tir al Plat sempre es celebra la primera setmana se juliol, en un ambient festiu on hi ha premis per a tots els participants, vinguts de diferents punts de la comarca però també de Girona, Llançà o Berga. Anys enrere, aquesta prova havia estat un referent en el calendari de tirades de Catalunya i, des de llavors, el campionat ha sumat prop d'un miler de tiradors.