Tal com passa a comarques veïnes, aquesta setmana s'han donat a conèixer les convocatòries de les sessions constitutives dels diferents consells comarcals pirinencs. En el cas de Cerdanya, la sessió extraordinària es farà aquest dijous 11 de juliol a les 12h del migdia a la sala de plens del Consell Comarcal.
Primer de tot es formarà la mesa d'edat i es comprovaran les credencials. Després es farà el jurament i presa de possessió dels 19 consellers i la declaració de constitució de la corporació. Finalment es procedirà a l'elecció del nou president o presidenta i a la seva pressa de possessió.
A només tres dies de la constitució, les negociacions entre les diferents formacions continuen obertes i caldrà esperar per veure si Ramon Moliner és reelegit màxim representant de l'ens comarcal o bé, si aquest càrrec l'ocuparà un altre conseller.
Recordem que dels 19 consellers, 9 seran de Junts, 7 d'ERC i 3 d'Endavant Cerdanya. Per tant podria ser que un pacte entre els republicans i endavant Cerdanya deixes fora de la presidència el candidat de Junts.