Quatre rais, amb 24 raiers en total, han baixat aquest diumenge pel riu Noguera Pallaresa en la quaranta-unena Diada dels raiers. Un esdeveniment que any rere any atrau un volum important de públic que segueix el recorregut dels rais en els diferents miradors o bé els espera desafiant la calor a l’arribada.

Enguany també han baixat un parell de noies raieres, tot i que no és habitual, no és novetat, ja que l’associació compta amb un gran nombre de sòcies que col·laboren activament en totes les activitats que es duen a terme.

La baixada de rais i el dinar de germanor tanca un cap de setmana ple d’activitats culturals, esportives i gastronòmiques a La Pobla de Segur que rememoren any rere any aquest ofici tan antic i ancestral del territori.

Parlen al vídeo: EDUARD BASTÚS, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CULTURAL RAIERS NOGUERA PALLARESA - PAULA DALMAU I SÍLVIA HERNÁNDEZ, RAIERES