En motiu del dia Mundial sense bosses de plàstics, s’ha realitzat al pantà de la Torrassa una recollida de deixalles de plàstic que s’acumulen a la zona promoguda per Endesa i aprofitant que s’està celebrant aquests dies el Mundial de Caiac a Sort.

Precisament des d’Endesa es treballa amb un projecte nou en aquesta línia, Plàstic Zero, que pretén, entre altres aspectes, promoure els plàstics reutilitzables, i no d’un sol ús, i les carmanyoles compostables. Durant el campionat es reparteixen 1000 ampolles reutilitzables que es calcula que substituiran les 60.000 d’un sol ús. També s’incentiva l’ús de bosses de roba.
Segons la normativa, a partir del 2021 es prohibiran les bosses de plàstic lleugeres, excepte les compostables, però la idea és conscienciar la població des de ja de l’ús d’alternatives al plàstic.

Parlen al vídeo: MARTA HERNÁNDEZ, TÈCNICA DE MEDI AMBIENT D’ENDESA