El nou tram del telecabina que unirà la base de l'estació de la Molina amb el refugi del Niu de l'Àliga, a més de 2500 metres, començarà a funcionar a l'inici de la pròxima temporada de neu. Ho ha confirmat el director de l'estació, Xavier Perpinyà, durant la visita que ha fet aquest dijous a les obres acompanyat de representats de Ferrocarrils, de l'ajuntament d'Alp i dels sectors hoteler i de la restauració. Tot i que els treballs encaren aquests dies la recta final, l'ampliació no es pot posar en marxa perquè primer es necessita aturar 3 setmanes l'actual remuntador. Per això s'ha decidit endarrerir aquests últims treballs fins al 15 de setembre i, així, no interferir en les activitats d'estiu.

El giny, que surt de 1600 metres, podrà aturar-se a la cota actual, a 2340 metres, o arribar fins al refugi, a 2537 metres, en funció dels sectors oberts i de les condicions meteorològiques.

Els treballs d'ampliació del telecabina, pressupostats en 6 meur, van començar al mes d'agost de l'any passat i es van reprendre després de l'hivern.

Així doncs, s'espera que el nou tram es pugui inaugurar la temporada de neu 2019-2020, coincidint amb l'arribada dels primers esquiadors.

A banda d'aquesta actuació també s'està construint un nou telecadira fins a la zona de Coll de Pal (Berguedà), que també entrarà en funcionament aquest proper hivern.

Parlen al vídeo: XAVIER PERPINYÀ, DIRECTOR ESTACIÓ LA MOLINA