El Centre de Tractament de Residus (CTR) d’Andorra va rebre entre els mesos de novembre a abril passats 4.761 tones de residus sòlids urbans procedents de Cerdanya. Aquest percentatge significa un augment d’un 4,82%, passant de les 4.531 tones anteriors a les 4.761 durant el mateix període.
Segons les dades del CTR, l’evolució general dels residus rebuts durant els darrers tres anys ha sofert una tendència a l’alça del 3,93%. En concret, van ser tractades 27.120 tones de residus. La majoria de brossa rebuda són els residus sòlids urbans d’Andorra (55,9%), i per darrere hi ha els procedents de la Cerdanya (17,6%) i els residus assimilables urbans (16,1%) fins a arribar a les 4.364 tones.
Els altres tipus de residus restants també van créixer, a excepció dels fangs secs, que van caure un 13,33% (de 555 a 481 tones).
Recordem que des del mes de juliol del 2017, els residus que es generen a la comarca es traslladen al forn de la Comella, a Andorra la Vella. El govern d’Andorra i l’Agència Catalana de Residus de Catalunya van acordar que el forn incinerador andorrà rebi 10.000 tones l’any de residus de Cerdanya. L'antic abocador de Cortàs, que va arribar al màxim de la seva capacitat, s'utilitza actualment com a punt de coordinació del trasllat de residus.