L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, podria repetir com a vicepresident segon de la Diputació de Girona. Aquest dilluns s’ha donat a conèixer que finalment Junts per Catalunya mantindrà la presidència de l’ens, gràcies a l’acord a què han arribat amb Esquerra. Així doncs, Miquel Noguer seguirà presidint la Diputació mentre que la vicepresidència primera serà per al republicà Pau Presas. Tot i que encara no s’han definit la resta de membres de l’equip de govern, tot fa preveure que la vicepresidència segona serà per a Junts, i aquest és justament el càrrec que ha ocupat fins ara Piñeira. A les eleccions municipals, Junts per Catalunya va perdre la majoria absoluta a la demaració, cosa que obligava al partit a pactar si volia governar amb majoria absoluta. Finalment els 11 diputats obtinguts pel partit es sumaran als 9 d’ERC, que representaran un total de 20 diputats dels 27 que formen el ple. 

La constitució del nou govern serà aquest dijous a les 12 del migdia. 

Parlen al vídeo: MIQUEL NOGUER, PRESIDENT EN FUNCIONS DIPUTACIÓ DE GIRONA - PAU PRESAS, DIPUTAT D’ERC