L'onada de calor s'ha notat i força a les comarques pirinenques, on s'han registrat temperatures de rècord que en alguns punts han superat els 40 graus. Davant d'aquesta situació, alguns ajuntaments d'arreu del país han decidit oferir aquest dies jornada de portes obertes a les piscines municipals.
A Cerdanya, per exemple, des de divendres i fins diumenge les piscines de Llívia i Alp s'han adherit a aquesta mesura i han ofert lliure accés a grans i petits. També ho han fet a poblacions properes com a la Seu d'Urgell i Oliana.
Així doncs, desenes de veïns i veïnes han decidit apropar-se a les instal·lacions per refrescar-se. En alguns moment, com al migdia, les piscines han arribat pràcticament a completar l'aforament.
A partir d'aquesta setmana disminuiran lleugerament les temperatures i creixeran les nuvolades de tarda al Pirineu, on s'esperen alguns xàfecs acompanyats de tempesta i fins i tot de calamarsa.