Un dels plats forts del programa de la Festa Major d'Alp ha estat el bateig de la colla castellera de Cerdanya, que ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda a la plaça major de la localitat. Centenars de persones s'han congregat per veure els primers castells de la colla, formada per una cinquantena de membres de totes les edats i de les dues bandes de la frontera.
Els castellers han pogut mostrar les formacions que fa mesos que assagen: el pilar de quatre, tres de sis i el quatre de sis amb agulla i sense. Ho han fet lluint la nova camisa verdblava que representa els colors identificatius de la comarca, el verd i el blau.
La colla local ha estat acompanyada de les colles d'Andorra i de Berga.
Després del seu bateig, la propera actuació serà a la festa major de Puigcerdà, que tindrà lloc del 18 al 22 de juliol.
Així doncs, amb el ple dret de colla, els de Cerdanya enceten una nova etapa amb ganes de seguir fent créixer els castells en una comarca sense tradició castellera.