Un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge al migdia a Llessui en un acte reivindicatiu en contra de la presència de l'ós al territori. Una jornada reivindicativa en la qual s’ha demanat rotundament al govern de la Generalitat de Catalunya que retiri els óssos del Pirineu i s’ha posat de manifest que la ramaderia extensiva és incompatible amb aquest tipus de fauna salvatge.

Els ramaders i associacions agràries també han demanat que el govern inverteixi més diners en polítiques de prevenció d’incendi enlloc de programes de reintroducció de fauna salvatge. Precisament fa pocs dies es va avisar als ramaders d’aquesta zona de Llessui que l’ós Goiat voltava per les rodalies.

Durant l’estiu aquestes muntanyes compten amb milers de caps de bestiar que pasturen i els ramaders denuncien la inseguretat que la presència de l’ós provoca als ramats.

Parlen al vídeo: XAVIER RIBERA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAMADERS PALLARS SOBIRÀ - PERE ROQUÉ, PRESIDENT ASAJA - CARLOS RABASSA, RAMADER LLESSUI - JOAN GUITART, RESPONSABLE DE MUNTANYA D’UNIÓ DE PAGESOS