Set estacions de l'Alt Urgell i Cerdanya es beneficiaran d'una ajuda de 300.000 euros del departament de Territori i Sostenibilitat per poder modernitzar les estacions d'equí nòrdic. Concretament, les inversions d'aquest conveni entre FGC i la Mancomunitat es faran a les estacions de Guils Fontanera, Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa, Tavascan i Virós Vallferrera.

El departament ha arribat a aquest acord amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per a la promoció de l'esquí nòrdic. Aquesta inversió té per objectiu potenciar aquesta disciplina i dinamitzar les activitats de muntanya que es duen a terme a les set estacions d'aquesta modalitat d'esquí que hi ha a Catalunya.

Així, es vol donar resposta a les necessitats d'adquisició i renovació de les infraestructures i equipaments existents en aquestes instal·lacions, per tal d'adequar l'oferta de serveis a les necessitats. Les actuacions, que s'emmarquen dins el conjunt d'actuacions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí nòrdic, es portaran a terme entre aquest any i el vinent.
La promoció que es realitzarà amb els diners atorgats pel departament de Territori i Sostenibilitat es destinarà a impulsar les estacions on es practica un esport que es caracteritza per ser molt respectuós amb l'entorn.