El nou alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, acompanyat del regidor i futur alcalde, Francesc Viaplana, han fet aquest divendres la primera visita institucional al cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot. Posteriorment s’han trobat amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Amb tots dos han abordat la possibilitat d’ampliar la col·laboració en matèria sanitària, per tal que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell sigui el centre de referència per als alturgellencs en diversos àmbits. Un d’ells, justament, podria ser la UCI. Tot plegat, però, encara s’ha de desenvolupar, en part perquè depèn del govern espanyol. Sigui com sigui, totes les parts s’han emplaçat a fer una reunió durant l’estiu amb representants tant de l’hospital d’Andorra com de la Seu. En aquest sentit, Fàbrega ha destacat que des del Govern d’Andorra els han transmès que els interessa guanyar massa crítica per a les seves instal·lacions sanitàries. Un fet, doncs, que facilitaria els tràmits per tal que els pacients de l’Alt Urgell s’hi poguessin desplaçar. En la reunió mantinguda amb Espot també han abordat la candidatura de la catedral com a Patrimoni de la Unesco i la qüestió de l’aeroport.